Nieuwe directeur, premie ANW Pensioen, webinar arbeidsongeschiktheid en meer online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
voor werkgevers
19 oktober 2017
 
 
In deze nieuwsbrief
Van herstel naar verandering, sociale partners blijven aan zet
Nieuwe directeur PMT per 1 oktober 2017
Premies ANW Pensioen 2018 bekend
Bekijk ons webinar over arbeidsongeschiktheid
Aanmelden ouderschapsverlof via Inzendportaal.nl
Met pensioen vóór AOW-leeftijd kan nog steeds
Nieuwe Europese regels over privacywetgeving
Wist u dat...?
Veelgestelde vragen
 
Van herstel naar verandering, sociale partners blijven aan zet
In het derde kwartaal van 2017 steeg de actuele dekkingsgraad van PMT geleidelijk verder van 100,7% tot 102,2%. Het doorzettende herstel wordt veroorzaakt door een lichte rentestijging en oplopende aandelenkoersen in de laatste weken van het kwartaal. Hierdoor daalden de pensioenverplichtingen in waarde. PMT behaalde tot dit kwartaal een totaal beleggingsrendement van 1,4%.
Lees het volledige nieuwsbericht
 
Nieuws
 
Nieuwe directeur PMT per 1 oktober 2017
Inge_van_den_Doel_ashagaalmanfotografie_250.jpg
Sinds 1 oktober 2017 heeft PMT Inge van den Doel aangesteld als nieuwe directeur. Zij volgt Guus Wouters op, die per 31 december 2017 vertrekt. Van den Doel was sinds april 2012 Chief Investment Officer (CIO) van PMT.
Hartwig Liersch volgt Van den Doel op als CIO bij PMT. Hij was Manager Risicomanagement voor de vermogens- en de pensioenbeheeractiviteiten bij PMT.
Meer lezen op bpmt.nl
Premies ANW Pensioen 2018 bekend
ouderenregeling
De premies voor ANW Pensioen voor 2018 zijn bekendgemaakt. Uw werknemer heeft hierbij de keuze uit de volgende verzekerde bedragen:
€ 6.750, € 10.950 of € 15.200. Eind oktober ontvangt uw werknemer een prolongatiebrief met de nieuwe premies. Heeft uw werknemer geen partner meer? Geef het aan ons door. ANW Pensioen opzeggen? Zorg dat de schriftelijke opzegging voor 1 december bij ons binnen is.
Bekijk de premies anw pensioen
 
Bekijk ons webinar over arbeidsongeschiktheid
webinar_img  
Heeft u (langdurig) zieke of arbeidsongeschikte werknemers? Willen ze weten wat dit voor hun pensioen betekent? Op dinsdag 24 oktober 2017 om 20.00 uur praten we uw werknemer in een uur hierover bij tijdens het webinar “Arbeidsongeschikt: Hoe zit dat met mijn pensioen?”.
We gaan graag met u en uw werknemers in gesprek.
aanmelden voor het webinar
 
Aanmelden ouderschapsverlof via Inzendportaal.nl
werknemerspmt_img
Wil uw werknemer ouderschapsverlof opnemen? Dit geeft u vanaf nu eenvoudig digitaal door via Inzendportaal.nl. Ga hiervoor in het werknemersoverzicht naar ‘Werknemer zoeken’ en dan ‘Verlof aanmelden’.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Heeft u inloggegevens nodig voor Inzendportaal.nl? Vraag het aan op Inzendportaal.nl.
naar inzendportaal.nl
Met pensioen vóór AOW-leeftijd kan nog steeds
eerdermetpensioen_img
Wil uw werknemer vóór zijn AOW-leeftijd (gedeeltelijk) met pensioen? Bij PMT is dit mogelijk. Overleg met uw werknemer wanneer hij/zij met pensioen wil en laat uw werknemer dit tussen vier en zes maanden voor de gewenste pensioendatum aan PMT doorgeven. Dit kan telefonisch of via Mijn PMT. Of laat hem/haar een gratis afspraak maken met de pensioenconsulent in de regio om de mogelijkheden te bespreken.
meer weten?
 
Nieuwe Europese regels over privacywetgeving
tablet_laptop_img
Vanaf 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) in werking en gelden nieuwe Europese regels over privacywetgeving. De AVG vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Wat betekent dit voor u en PMT? Er verandert niets op grond van de AVG, PMT blijft verantwoordelijke en geen ‘bewerker’ zoals dat heet. PMT gaat hierdoor geen ‘verwerkingsovereenkomst’ aan met werkgevers, waarin staat hoe de bewerker omgaat met die gegevens.
meer over europese privacywetgeving
Wist u dat...?
wistudat_img
ruim 63.000 deelnemers bij PMT een ‘vergeten’ pensioen hebben, waarvan 55.000 een pensioen van minder dan €100 per jaar? Lees meer over ons actieve beleid om deelnemers terug te vinden.
PMT meedoet met de Pensioen3Daagse op 31 oktober, 1 en 2 november? Kom meer te weten over arbeidsongeschiktheid. Houd onze website in de gaten voor meer info.
PMT ook kunt volgen op LinkedIn? Ook zijn wij actief op Facebook en Twitter.
 
Ga voor meer nieuws naar onze website
 
Veelgestelde vragen
meer veelgestelde vragen
 
Andere geïnteresseerden voor de nieuwsbrief?
Heeft u collega’s of kent u andere werkgevers/administratiekantoren voor wie deze nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur deze nieuwsbrief door en laat de ander zich aanmelden. Dit kan eenvoudig op onze website. Dan is hij/zij op de hoogte van het belangrijke pensioennieuws van PMT voor zijn werknemers.
aanmelden voor werkgeversnieuwsbrief
 
Geef mutaties door via Inzendportaal.nl
Met Inzendportaal.nl geeft u diverse werknemermutaties door, zoals indienst- en uitdiensttredingen en dienstverbandwijzigingen. Bij vragen, neem contact op met uw accountbeheerder.
inzendportaal.nl
 
Wat speelt er in de sociale media?
via Linkedin:
Op woensdag 18 oktober 2017
Heeft u werknemers die (langdurig) ziek of arbeidsongeschikt zijn? Of wilt u uw (langdurig) ziek of arbeidsongeschikte werknemers helpen in het beantwoorden van hun vragen? Op 24 oktober van 20.00-21.00 uur is ons webinar 'Arbeidsongeschikt: hoe zit dat met mijn pensioen?'. We gaan graag met u in gesprek hierover. Meld u nu aan: www.bpmt.nl/webinar
Volg pmt op facebook
 
Volg pmt op twitter
Volg pmt op linkedin
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Volg ons
Facebook   Twitter   Linkedin
© 2017 PMT
Privacy statement  -   Disclaimer