Meer over de kans op verlagen online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
voor werkgevers
21 maart 2019
 
 
In deze nieuwsbrief
Misschien moet PMT de pensioenen in 2020 verlagen
Blog van werknemersvoorzitter Jos Brocken
Deelnemers over beleggingen PMT: “Ga voor goed rendement”
Het Generatiepact biedt kansen
Pensioenfondsen metaalsector investeren € 150 miljoen in tech start-ups
Met de werkgeverschecklist legt u pensioen gemakkelijk uit
Brexit: Britse werknemers? Aanmelden wordt verplicht
Veelgestelde vragen over het Generatiepact
 
Misschien moet PMT de pensioenen in 2020 verlagen
De kans neemt toe dat PMT in 2020 de pensioenen moet verlagen. Of er een daadwerkelijke verlaging komt, wordt begin 2020 pas duidelijk en hangt af van een combinatie van factoren zoals de rente en beleggingen. Op onze website vinden uw werknemers alle informatie over een mogelijke verlaging, zoals de huidige stand van de dekkingsgraad, achtergrondinformatie en het laatste nieuws. We houden uw medewerkers op de hoogte via onze website en het Pensioenjournaal.
meer over de kans op verlagen
 
Blog van werknemersvoorzitter Jos Brocken
jos_brocken_250.jpg
“Lagere rente, méér vermogen, lagere dekkingsgraad én een dreigende verlaging van pensioen aan het eind van dit jaar. Het is een financiële achtbaan.” De boodschap van werknemersvoorzitter PMT Jos Brocken aan de overheid is helder: “Een verlaging van pensioenen onder de huidige omstandigheden is voor deelnemers van PMT niet te verteren.”
Lees verder
Deelnemers over beleggingen PMT: “Ga voor goed rendement”
werknemerspmt_250.jpg
PMT peilt regelmatig hoe de deelnemers denken over het beleggingsbeleid van het fonds. Begin maart organiseerden we gesprekken met mensen die pensioen opbouwen bij PMT en mensen die al een pensioenuitkering ontvangen. Er werd flink gediscussieerd, maar over één ding waren alle deelnemers het direct eens: PMT moet zich allereerst blijven richten op het behalen van een goed rendement.
Lees verder
 
Het Generatiepact biedt kansen
  generatiepact_280.jpg
Het Generatiepact biedt werkgevers in de metaal en techniek de kans om werknemers vanaf 62 jaar minder te laten werken. Hierdoor ontstaat er ruimte om jongere werknemers een vaste baan aan te bieden en zo aan uw bedrijf te binden. Als werkgever kunt u subsidie ontvangen als er een nieuwe werknemer voor onbepaalde tijd wordt aangenomen. Nadat uw werknemer is aangemeld voor het Generatiepact (zie Veelgestelde vragen) voert u de gewijzigde uren per week en het brutosalaris in op Inzendportaal.nl. Werknemers die meedoen aan het Generatiepact blijven volledig pensioen opbouwen.
Meer over het Generatiepact
 
Pensioenfondsen metaalindustrie investeren 150 miljoen euro in technologiefonds
Pensioenfondsen PME en PMT investeren 150 miljoen euro in het technologiefonds Innovation Industries Fund II. Dit nieuwe investeringsfonds richt zich vooral op Nederlandse technologie start-ups. Zowel PME als PMT is enthousiast over de investering in dit fonds. Hartwig Liersch, directeur vermogensbeheer PMT: ''We zijn gebaat bij behoud en groei van de Nederlandse industrie. Innovatie is daarbij cruciaal en het is mooi dat wij daar op deze manier aan kunnen bijdragen.''
Naar het nieuwsbericht
 
Met de werkgeverschecklist legt u pensioen gemakkelijk uit
werkgever_250.jpg  
Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers het liefst naar hun werkgever gaan als ze vragen hebben over hun pensioen. Wij begrijpen dat pensioen ook voor u geen dagelijkse kost is. Daarom helpen wij u graag bij het uitleggen van onze pensioenregeling. Kent u de handige werkgeverschecklist ‘Wegwijs in pensioen’? Deze checklist helpt u bij het arbeidsvoorwaardengesprek of bij het beantwoorden van pensioenvragen van uw werknemers.
Naar de checklist (pdf)
 
Brexit: Britse werknemers? Aanmelden wordt verplicht
Heeft u gedetacheerde werknemers uit het Verenigd Koninkrijk in dienst met een vrijstelling voor onze pensioenregeling? Als de Brexit doorgaat, vervalt deze vrijstelling en moeten deze werknemers gaan deelnemen aan de pensioenregeling van PMT. Brexit op 29 maart betekent dat u per 1 april 2019 deze werknemers bij ons moet aanmelden en vanaf die datum ook premie voor hen gaat betalen. We houden u op de hoogte via onze website.
Veelgestelde vragen over het Generatiepact
Ik wil mijn werknemer aanmelden voor het Generatiepact. Hoe moet ik dat doen?
Kan mijn werknemer het Generatiepact combineren met deeltijdpensioen?
Wat zijn bij deelname de gevolgen voor de pensioenpremie?
Volg ons
Facebook   Twitter   Linkedin
© 2019 PMT
Privacy statement  -   Disclaimer