In 2017 is de financiële positie van PMT verbeterd. Lees het in ons jaarverslag online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief
voor werkgevers
28 juni 2018
 
 
In deze nieuwsbrief
Premiecorrecties worden meegenomen in de volgende factuur
Voorwaardelijke overgangsregelingen 2019
PMT in tien minuten: verkort jaarverslag 2017
Wist u dat...?
Op bezoek bij installatiebedrijf Lomans
Veel aandacht voor het webinar 'Bijna met pensioen'
Investeert uw bedrijf ook in jong talent?
Veelgestelde vragen
 
Premiecorrecties worden meegenomen in de volgende factuur 
Heeft u via Inzendportaal.nl wijzigingen ingestuurd na ontvangst van de tweede kwartaalfactuur? Dan vindt u de correcties terug op de factuur van het derde kwartaal. U ontvangt de derde kwartaalfactuur op 15 augustus 2018. Meer informatie over onze facturen vindt u hier.
 
Nieuws
 
Voorwaardelijke overgangsregelingen 2019
PMT heeft besloten de voorwaardelijke overgangsregelingen voor 2019 toe te kennen. Dit betekent dat deelnemers die in 2019 met pensioen gaan, gebruik kunnen maken van deze extra aanspraken. Daarvoor moet uw werknemer op dat moment wel 62 jaar of ouder zijn, actief aan het werk zijn in de Metaal en Techniek en voldoen aan de overige voorwaarden. Uw werknemer vindt meer informatie op onze website.
meer informatie

PMT in tien minuten: verkort jaarverslag 2017

 

PMT behaalde in 2017 een overrendement van 8,4%. Onze pensioenconsulenten spraken in 2017 met 2.538 deelnemers en gepensioneerden over hun persoonlijke pensioensituatie. En PMT was een van de eerste fondsen die de klimaatrisico’s van de beleggingsportefeuille in beeld bracht. Deze en meer interessante feiten vindt u in de verkorte versie van het PMT jaarverslag 2017. Binnen tien minuten heeft u een goed beeld van PMT in 2017.
bekijk het digitale jaarverslag hier
 
Wist u dat...?
  • Op grond van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) hoeft u geen overeenkomst met PMT aan te gaan. Wel moet u uw medewerkers informeren over de persoonsgegevens die u met ons deelt. Lees hier ons nieuwsbericht.
  • De website van PMT is vernieuwd. Om u snel, eenvoudig en overzichtelijk te leiden naar de informatie die voor u relevant is, hebben we onder andere de navigatiestructuur aangepast. U ziet dat bijvoorbeeld op de pagina 'Ik ben werkgever'. 
 
Op bezoek bij installatiebedrijf Lomans

Het werk in de sector metaal en techniek is vaak fysiek zwaar. Installatiebedrijf Lomans ziet een toename in het aantal mensen dat niet meer in staat is om op latere leeftijd op een gezonde manier het werk uit te voeren. Twee jaar geleden startte Lomans het programma Fit & Vitaal. Jos Brocken en UNETO-VNI bezochten dit bedrijf. 

meer lezen over het bezoek aan lomans
Veel aandacht voor het webinar 'Bijna met pensioen'
Bijna 850 mensen keken donderdag 19 april naar het webinar over de keuzemogelijkheden van onze pensioenregeling. Zij waardeerden de uitzending met een 8,3 gemiddeld. Er werden ruim 300 vragen gesteld. Wilt u het webinar nog eens terugkijken? Dat kan hier. Wij stuurden de deelnemers aan het webinar de checklist Bijna met pensioen. Misschien ook handig voor uw werknemers?
bekijk de meest gestelde vragen
 
Investeert uw bedrijf ook in jong talent?
 
Met Vakkanjers ontdekken vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap en werken ze aan belangrijke competenties als samenwerken, presenteren en klantcontact. Vakkanjers is een initiatief van de technische sector om de instroom van goed opgeleide vakmensen te stimuleren. Technische bedrijven kunnen meedoen en op verschillende manieren investeren in jong talent. U kunt zich opgeven als mentorbedrijf, uw bedrijf openstellen voor een bedrijfsbezoek of zich opgeven voor de Vakkanjer Navigator. Meer weten? 
vakkanjers.nl
 
Ga voor meer nieuws naar onze website
 
Veelgestelde vragen
meer veelgestelde vragen
 
Geef mutaties door via Inzendportaal.nl
Met Inzendportaal.nl geeft u diverse werknemermutaties door, zoals indienst- en uitdiensttredingen en dienstverbandwijzigingen. Bij vragen, neem contact op met uw accountbeheerder.
inzendportaal.nl
 
Andere geïnteresseerden voor de nieuwsbrief?
Heeft u collega’s of kent u andere werkgevers/administratiekantoren voor wie deze nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur deze nieuwsbrief door en laat de ander zich aanmelden. Dit kan eenvoudig op onze website. Dan is hij/zij op de hoogte van het belangrijke pensioennieuws van PMT voor zijn werknemers.
aanmelden voor werkgeversnieuwsbrief
 
Wat speelt er in de sociale media?
via Facebook: @pmt_pensioen
Op dinsdag 26 juni 2018
Welke organisatie kan mijn ‘Bewijs van in leven zijn’ eigenlijk ondertekenen? Als u in het buitenland woont en pensioen ontvangt, vragen wij ieder jaar om een ‘Bewijs van in leven zijn’ ook wel ‘Attestatie de Vita’. Kijk op de website voor meer informatie
Volg pmt op facebook
 
Volg pmt op twitter
Volg pmt op linkedin
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Volg ons
Facebook   Twitter   Linkedin
© 2018 PMT
Privacy statement  -   Disclaimer